Vejvisning til Hammergården fra Frederikssund og Roskilde

 

Fra Frederikssund

I bil :

Efter Frederikssundsbroen drejes til venstre mod Skibby.

2 km efter Lyngerup drejes til højre mod Venslev og Orø færge.

Derefter køres efter Orø Færge

Ved nummer 13 ca. 600 m før færgen ligger Hammergården på venstre hånd.

På cykel:

Efter passagen af Frederik 7.´s bro drejes til venstre. Landevejen følges indtil første større vej på højre side, hvor der drejes til højre mod Over Dråby. Ved det store vejkryds drejes til venstre mod Landerslev. Lige før Landerslev drejes igen til højre mod Over Dråby Strand. Ved de første sommerhuse drejes af den første landevej til venstre mod Orebjærg og derefter Dalby. Efter Dalby krydses landevejen og der køres ad Svanhlom Alle. Efter Svanholm drejes til højre mod Venslev.

I Venslev drejes til venstre efter Orø Færge. Følg skiltene til Orø Færge gennem Vejleby. Efter Vejleby drejes til højre. Vejen til færgen følges og ved nummer 13 ca. 600 m før færgen ligger Hammergården på venstre hånd.

 

Fra Roskilde

I bil:

Efter Lejre Vig drejes til højre mod Frederikssund, og afvisningerne mod Orø  Færge følges indtil ca. 600 m før færgen, hvor Hammergården ligger på venstre hånd.

På cykel:

Fra Roskilde Station køres til venstre ad Jernbanegade og til venstre ad Ringstedgade indtil man når Holbækvejen og får øje på de blå cykelruteskilte. Her kører man til højre mod Svogerslev. I Svogerslev fortsætter man lige ud af landsbyen indtil man pludselig ser en malerisk ådal foran sig.
   Det er Kornerup Å-dal, med en perlerække af smukke søer. Engang var den en vig besejlet af vikingeskibe. Stop et øjeblik, for pludselig får cyklen fart ned af bakke og udsigten forsvinder. Det bugter sig op og ned af den gamle landevej. Indtil man kommer til det andet kryds i Kornerup landsby.
   Her må vi tage afsked med cykelrute 4/6, som fortsætter mod syd, mens vi skal videre ligeud mod vest. Der er også her en afvisning til Ravnshøjgård, som har en god teltplads – perfekt til overnatning, hvis man har cyklet helt fra København.
   Vi kører nu til venstre ad Holbæk-landevejen (155) gennem Gevninge. Vejen er ikke spændende, men har gode cykelstier. Vi passerer den historiske Lindenborg Kro, og straks derefter kommer Vikingernes vand til syne igen.
    Det er Lejre Vig – en af Roskilde Fjords arme. Vi kører ned i dalen og i bunden møder vi et skilt for cyklister, der viser mod Frederikssund og Lyndby. Den cykelsti tager vi – under motorvejen og mod nord langs vigen. 
    Cykelstien er fin og leder os gennem landsbyen Lyndby, med den mandige viking i granit. Kirken i Lyndby ligger ud til vandet, og det kan anbefales at tage et hvil på det udyrkede areal uden for kirkegårdsmuren med udsigt over Lejre Vig.
   Straks efter kan man køre til Hammergården ved at følge vejvisningen mod Orø-færgen, men denne rute kan ikke anbefales for familier med børn. 
   En del af vejen er nemlig helt uden cykelsti, og der kan være et ret heftigt færgetræk.Vi fortsætter i stedet mod nord langs Lejre Vig, forbi Maritimt Forsøgscenter, hvor man kan se vikingeskibe ligge for svej.
   Turen forsætter ind i landet til Sæby, som er en karakteristisk dansk landsby med et meget smukt gadekær. Vi følger fortsat cykelskiltene mod Frederikssund, indtil vi når til landsbyen med det sære navn Biltris. Inde i landsbyen tar vi vejen mod Vellerup. Området er kuperet og nede i næste ådal møder vi godset Egholm.
   Vi forsætter mod Vellerup og passerer blandt andet gården Fagerholt – oprindelig Fagerhult – en flot rød svensk gård midt i Danmark
   Derefter cykler vi ind i Vellerup. Landsbyen har også en smuk lille kirke, med et usædvanligt kegleformet kirketårn. Nu følger vi afvisningen til Orøfærgen ca 500 meter ud af landsbyen, indtil vi når en afvisning til Vellerup Vig (Birkebækvej).
   Vi kører ned ad Birkebækvej ned mod fjorden og drejer til højre ad Fjordvænget. For enden af denne sommerhusvej når vi ud på en græssti, som følges ned mod Fjorden.
   På en hegnspæl ses teltpladssymbolet. Her begynder Hammergården.